Dag 9. Din tro

På min facebook har jag citatet"Jag tror på köttets lust och själens obotliga ensamhet" som status på religious wiews. Det är en bok av Hjalmar Söderberg den gamle räven och även fast i princip det enda jag vet om honom är att han skrivit "Doktor Glas" som är en fantastisk bra bok så tycker jag att det är en klockren titel som speglar vad jag tror på. För som ateist går jag inte längre än sådär, jag tycker inte att man ska tro så förbannat mycket, jag gillar fakta!
Jag inser att tro är bra för många, när allting går åt helvete så är det antagligen skönt att hålla hoppets låga brinnande med hjälp av att man tror att det finns en högre makt och en mening med elänadet. Personligen tror jag att jorden hade varit en fredlig plats utan religion och tycker att det med idiotiska som finns är alla fucktards som dödar i Guds namn och de som tycker man kan bete sig som as och sedan bara be om syndernas förlåtelse.

Det enda jag gillar inom kristendomen är den i alla fall till synes obegränsade tillgången av småpojkar.Nomnom.Dag 8. Ett ögonblick

Jag har galet dåligt minne, jag har insett att det kanske är någon förlossningsskada eller liknande,jag är helt enkelt sjukt dålig på att komma ihåg saker och ting som hänt, däremot är jag grym på att komma ihåg saker som SKA hända, allt som oftast kommer jag ihåg vad som ska hända och när utan att behöva skriva upp det någonstans. Däremot minns jag väldigt få saker som hände för längre än typ.. 1 vecka sedan.
Men eftersom jag igår visste att detta skulle vara dagens tema så tänkte jag extra på det när jag spatserade hemåt genom staden, jag och Niklas hade varit på Sticky eftersom Job for a cowboy spelade(vilket var fantastiskt bra!!) och när Niklas tagit vagnen från domkyrkan knallade jag kyrkogatan ned mot brunnsparken istället.

Så sjukt vackert!!!
Det var juleljus och julskyltningar och snö och mys. Knatade förbi NKs fönster och spanade, fint och innovativt som vanligt.
Nej jag somnade gott igår, julen är för en gångs skull efterlängtad.


Dag 7. Din bästa vän

Jag säger bara Tove. Sök på hennes namn i bloggen så kommer det upp massa tokigheter. Vi är sjukt olika på många sätt men passar ändå otroligt bra tillsammans. Motsatser som attraherar helt enkelt! Allting är alltid lätt och roligt när man är med Tove och även om vi inte hörts på flera veckor och inte synts på flera månader så känns det alltid som igår när man väl gör det.

Tove är en mycket snäll och klok kvinna, hon kommer alltid med massa bra tips och infallsvinklar när livet kör ihop sig och även fast vi ses mycket sällan nu för tiden så är hon fortfarande min bästis:)


Dag 6. Din dag

Vaknade tidigt, kollade mobilen. Inget. Ringde, inget svar men en påslagen telefon(ja då lever han i alla fall).
Somnade om, vaknade av min älskade Toves sms ett par timmar senare och ringde upp henne, hon är så klok min Tove hon sa att" Om det hade varit jag så hade du väl gjort samma sak?" och visst fan hade jag det, jag hade gjort MER. Nåja, klev upp och slappade, slappade och slappade. Färgade håret. Åt gröt. Duschade och nu har jag till och med lyckats klä på mig. Niklas kommer hit om en stund för vidare öldrickning och Rockis, Adel och Andreas skulle väl också komma förbi. Det har varit en galet händelselös dag men den är som tur är inte över än!

Konversation mellan mig och Andreas:
Martina säger:
men ja,vi får väl se vad framtiden bär i sitt sköte så att säga!
Andreas säger:
penis för hoppningsvis.
Martina säger:
haha,ja det får vi ju hoppas i alla fall

Dag 5. Din definition av kärlek

Svåraste temat hittills. Jag vet inte längre, hade någon frågat mig för sex-sju år sedan hade svaret varit självklart, men låt säga att man omprioriterar en del med åren.
Det finns så många olika typer av kärlek men oftast så tänker man inte på den enkla och villkorslösa som man nog bara kan få från sina föräldrar och som man bara kan ge sina barn. Det är den komplicerade kärleken som man tänker på, kärleken som gör att man måste kompromissa.

Det är konstigt att endast ett par timmar kan få en att omvärdera. Oro. Är oro kärlek? Är hetsandet att hinna fram i tid kärlek? Vad är skillnaden mellan förnuft och kärlek? Vad gör man när man å ena sidan känner en sak och å andra sidan en annan.Är maktlöshet en typ av kärlek? Är ignorans en typ? Är det sunt att sortera sina känslor eller är det bara sunt att känna. Vilken känsla är rätt?

Någonstans såg jag detta komma, och ändå så var jag inte tillräckligt förberedd. Jag försökte allt jag kunde.Dag 4. Vad du åt idag

Jag har en sjukt dålig kosthållning, detta har gjort mig till en tjockis. Dock en glad sådan. Jag har jättesvårt att äta på morgonen, orkar aldrig laga någon lunch och äter typ mackor till middag. Trots detta har jag ett järnvärde högt över det normala och inga övriga brister(vad jag vet).
Idag har jag ätit följande:
Frukost på jobbet: Två mackor
Ute med en klient: En cola och en kaffe
Lunch på jobbet: Tre mackor
Middag hemma: Färsk pasta med tomatsås och mozzarella, och rödvin..

Alltså. Jag ser ju själv att det inte är någon hälsokost precis, och ganska synd att det var just idag som var "åt idag" dagen för alla dagar är faktiskt inte lika katastrofala.
Imorgon blir det ändring, och ett annat tema på blogginlägget...

Dag 3. Dina föräldrar

Mina föräldrar har egentligen bara gjort ett stort fel gentemot vårt samhälle, och det är att de inte skaffade fler barn. Visserligen så är jag lite(?)knäpp men jag har ändå haft en fantastisk uppväxt som många kids tyvärr inte får uppleva(hur kommer det sig att det alltid är de som är minst lämpade som skaffa flest?)
De var inte direkt purunga när jag föddes, alla tyckte det var så roligt eftersom" de försökt så länge", de hade trots att varit tillsammans i 15 år innan! Sanningen skall ha någonting att göra med att"pappa lurade mig" mer än så vill jag inte veta eftersom jag inte kan tänka mig något äckligare än att mina föräldrar någonsin legat.
Vad ska man säga om dem då? De är två stabila människor med värme och humor, de gnabbas ibland,vilket oftast handlar om att mamma vill renovera någonstans och pappa då hävdar att han får ont i hjärtat. Sen är det galet snälla mot mig(och andra med för den delen), jag är nog en bortskämd skit vilket bara verkar bli värre med åren, jag har liksom fått all den kärlek jag behövt och sen jag flyttade hemifrån så har jag fått en hel del prylar jag behövt också. De har alltid respekterat mina val med förmaningar som fått mig tänka efter istället för förbud och de har lärt mig att ta ansvar för mig själv och mitt liv, lärt mig vikten av arbete och försökt få mig att vara snäll mot mina medmänniskor.
Här är de!
Dag 2. Din första kärlek

Det är stört omöjligt att komma på vem som egentligen var min första kärlek, jag har varit pojktokig så långt tillbaka jag kan minnas.
Men jag har en rolig historia om min första"pojkvän" i förskolan, eller rättare sagt"pojkvännerna". När jag var fem år gammal blev jag kär i Patrik i min grupp, vi blev ihop. Jag har för mig att man förr i tiden blev ihop när man antingen frågade chans eller pussade varandra på munnen, tur att inte det andra alternativet gäller idag för då hade man haft en hemskt massa förhållanden..
Nåja, jag och Patrik blev ihop men inte kunde jag nöja sig med detta(som den lilla slinka jag var) så jag blev ihop med våran kompis Martin också. Vi tre var ett par resten av förskolan,de turades om att pussa mig och jag kan inte minnas att det någonsin var några problem, inget drama i den triangeln så att säga.

Tyvärr lade nog detta ribban för mina framtida kärleksrelationer, jag har helt enkelt haft svårt att tycka att det räcker med bara en och om sanningen skall fram så hade det nog behövts två stycken(eller åtminstone engagemang för två) för att bibehålla husfriden.

Har tyvärr inga foton på oss i den åldern men här har vi charmörerna 20 år senare med den enes fruga( no hard feelings,jag är över dem!)


Dag 1. Presentera dig själv

Nybliven 26 åring som trots relativt få motgångar i livet lyckats bli en riktigt cynisk bitterfitta. Jag tror att en enorm summa pengar skulle vara lösningen på alla mina små problem och att kärlek bara finns på film(från hollywood). Jag har ett förhållandevis gott omdöme till många saker, pengar, alkohol och människor men väljer undermedvetet(?) fel i livet ibland för att få lite action. Trots detta så är jag ingen dramaqueen/attentionwhore.

Jag sitter ibland och funderar över vart jag ska och hur jag skall komma dit men vilar i att veta att livet är det som händer när man är upptagen med att göra upp planer. Skall plugga mera komvux till våren för att successivt kunna ta mig ifrån yrket som tar mycket mer energi än det ger, trots att jag egentligen trivs rätt bra.

På tal om att trivas bra med något som tar all min ork? Jag mår bra när andra mår dåligt, det får mina egna problem att verka obefintliga och jag föredrar att klaga på andras leverne istället för att ta mig själv i kragen. No ones perfect.

Jag gillar vänner,mat(vegetariskt förstås),gott rödvin, metal,festivaler,min familj. Och så vidare..
Jag älskar pengar, jag älskar att tjäna dem,att räkna dem,att spara dem,att slösa dem och att investera dem.
Jag blir folkilsken om jag inte får sova ordentligt, i övrigt blir jag sällan eller aldrig riktigt arg, jag har min fars stabila psyke. Ja, inte för att det är något fel på min mors alltså, men Papi är en lugn man.
Jag ogillar dubbelmoral men inser att jag själv inte alltid är konsekvent i mitt beteende, något som är ok en gång tolerar jag inte nästa gång, jag vet också att"insikt är första steg till förändring".

Jag vet att man måste jobba aktivt med att bli en bättre människa och att man själv har ett fullt ansvar och att det är meningslöst att skylla på staten/dålig uppväxt/jävla soc. Det är inte så jävla lätt alltid, men det sämsta man kan göra mot sig själv är att försöka göra sig fri från ansvar, med ansvar kommer frihet, och hade det inte varit för att det klingar så dåligt så hade jag tatuerat in"arbete ger frihet"

Jag kan vara en dryg jävel, men om någon tycker om mig så tycker jag oftsast om den personen också.
Är tjock och glad, är mycket hellre det än ledsen och smal, vilket jag skulle bli om jag slutade med det som var kul i livet och började träna istället.

Jag skall åka iväg på förkrök snart,trots att det är måndag. Raised fist spelar nämligen ikväll och det skall bli fantastiskt att se dem igen.30-day challenge

Har varit inne på flera bloggar som kör något som heter"30-day challenge" där man skriver om olika teman varje dag. Jag skall nog börja med det nu. Eller imorgon. Nej nu!

Eftermiddagens problem:

Helvete, jag blev aldrig skitnödig.


MVG:)

När jag gick i gymnasiet så hatade jag skolan sjukt mycket, eller jag hatade kanske inte skolan i sig utan det blev bara för mycket med alla sjukt tråkiga ämnen och galet tråkiga inlämningsuppgifter hela tiden. Detta resulterade i att jag "tog studenten" med så många IG och streck att jag var mil ifrån ett slutbetyg. Tittar man på mina gymnasiebetyg så skulle man kunna tro att jag är en blind,döv och dyslektisk teaterapa.

Sedan gick jag omvårdnadsprogrammet och märkte att det inte var lika tråkigt längre, resultaten blev mestadels VG och jag hade ett sjukt roligt år med underbara människor.

Nu i höst har jag läst Naturkunskap A på distans och Samhällskunskap A på kvällstid, eftersom jag har sjukt dålig diciplin så blev det bara ett G i natur men i samhäll har jag fått MVG på samtliga inlämningsuppgifter, jag var lite nervös nu när vi har en ny yngre lärare som skulle bedöma och eftersom jag olyckligt råkat radera halva inlämningsuppgiften som jag skrivit på lektionstid så fick jag sitta på kvällen efter min födelsedagsfest och skriva om skiten.(Ordförråd på 100 ord på bakfyllan)
Men såhär skrev magistern:
Imponerande! Dina svar är reflekterande
diskuterande och analyserande och därför på MVG-nivå. Dessutom skriver du mycket bra!


Det ni, jag kan!!

To do:

Ledig idag, då bör detta ske:
  • Diska
  • Städa
  • Lämna in min vinterjacka för dragkedjebyte
  • Besöka Rosenlund för att kolla om man kan skriva upp sig som reserv(Komvux alltså, inget annat)

Helvete vad tråkigt.

När man glömmer...

...att man har sina ligg på facebook. Frågan är om jag skall ta bort min status eller vänta och se om resten också ger sig till känna?


Birthday-girl!

26 år idag!
Och fick en ny laptop i present...Bland annat!

26 and counting...

Det har varit ruskigt dålig uppdatering här det senaste, dels beror det på att jag inte haft något skoja att skriva och dels på att jag fått återuppleva min ungdom igen,denna gången genom min mors ögon. Frekventa meningar fredag-tisdag har varit:
"Ställ in maten"
"Plocka undan efter dig"
"Släng inte tidningen i hushållssoporna"
"Släng skräpet i papperkorgen!"

Typ så, jag har fått igen för mina synder kan man säga:) Men hade en mycket trevlig helg trots alla förmaningar som jag kände mig nödgad att utdela!

På lördag fyller jag 26 år. Inga konstigheter.


RSS 2.0