day 28 – a song that makes you feel guilty

Jag har ingen skam i kroppen men vid ett tillfälle för några år sedan spelades den här låten live på festivalområdet vid samma tillfälle som jag bestämde mig för att säga ja istället för nej.
Här är klippet från det exakt tillfället!


day 27 – a song that you wish you could play

Jag skulle vilja lära mig att spela piano, denna tycker jag mycket om!

day 26 – a song that you can play on an instrument

Jag kunde "blinka lilla stjärna" på blockflöjt när jag var yngre, det är möjligt att jag fortfarande kommer ihåg den men jag har ingen flöjt så jag kan inte testa. Efter sammalagt sex års förhållanden med pojkar som varit fantastiskt duktiga på gitarr så har jag insett att jag aldrig kommer lära mig det heller. Men introt på denna låten kunde jag i alla fall ett tag:

day 25 – a song that makes you laugh

Nåja, jag gapskrattar väl kanske inte direkt men den är fantastiskt rolig!

day 24 – a song that you want to play at your funeral

Kanske lite klyschigt men om jag dör på hösten så vill jag i alla fall ha denna!

day 23 – a song that you want to play at your wedding

Jag lär väl aldrig bli gift men man kan väl få drömma!

Saker man kan göra(och gör) istället för att plugga.

1. Städa besticklådan 2. Torka alla golvlister(och taklister..och dörrkarmar med för den delen) 3. Städa sminkväskan extremt noga och torka av ALLA förpackningar 4. Putsa fönster 5. Damma hyllorna i vitrinskåpet 6. Plantera om blommor 7. Städa garderoben 8. Leka strumpmemory Jag hade en extremt städad lägenhet när jag pluggade till undersköterska, denna vecka hade jag planerat att bara städa vanligt för jag har verkligen massa plugg att göra men innan kvällen är över lär jag väl ha prickat av åtminstone tre punkter på listan.

day 22 – a song that you listen to when you’re sad

Jag är inte direkt den ledsna typen men den här låten tycker jag är bra och sorglig!

day 21 – a song that you listen to when you’re happy

Jag älskar den här låten, den gör mig glad.

day 20 – a song that you listen to when you’re angry

Jag är inte arg speciellt ofta och är jag det så lyssnar jag nog inte på musik. Men va fan, lite mer Raised fist kanske? ;

day 19 – a song from your favorite album

Det må vara förutsägbart men.

day 18 – a song that you wish you heard on the radio

Det är för lite black metal i radio!

day 17 – a song that you hear often on the radio

Jag hörde den här låten typ 50 gånger innan jag kom ihåg texten så pass mycket att jag kunde kolla upp den i efterhand. Jag gillar den!

day 16 – a song that you used to love but now hate

Jag har en skiva jag skäms över, på den skivan är denna låten med. Jag tyckte den var helt fantastisk när den kom för drygt tio år sedan, nu kan jag bara tänka mig att lyssna på den med tio öl under västen.

Mjukglasspremiär!

Hade någon typ av förhoppning att jag skulle plugga idag, kan säga att jag inte var sen när jag fick erbjudande om att hänga lite i stan, satt i två timmar vid bältespännarparken och solade och käkade glass. Helt underbart!

day 15 – a song that describes you

Jag hade väldiga problem att välja en låt men när denna dök upp på en playlist så är det ingen tvekan.

day 14 – a song that no one would expect you to love

Älskar denna låten

day 13 – a song that is a guilty pleasure

Gillar massa skit som jag inte har vett på att skämmas över. Den här tycker jag dock är så otroligt sjukt jävla svinbra att jag borde skämmas bara för att jag tycker den är så fantastisk. För att inte tala om den helgrymma videon.day 12- a song from a band you hate

Jag kan inte hjälpa det, jag skiter i hur folkligt det är. This is crap:

day 11 – a song from your favorite band

Världens bästa band:)


day 10 – a song that makes you fall asleep

Jag kan inte lyssna på detta band när jag kör bil eftersom jag stensomnar efter några minuter. Vilken låt det är spelar ingen roll, alla har ett sövande sound.
Här kommer ett riktigt jäkla sömnpiller:

day 09 – a song that you can dance to

Videon kan tyckas rå, men visst fan spritter det i benen?
Dubstep- Den enda genren som funkar att dansa till
För er som har youtube account= http://www.youtube.com/watch?v=u_CK8LGpZ-0&feature=watch_response_rev För er andra(den mindre blodiga versionen)=

day 08 – a song that you know all the words to

Jag är urdålig på texter, jag lyssnar ju för fasiken mest på musik där det är omöjligt att höra mer än max sju ord på en hel låt och eftersom jag redan lagt upp"I will survive" i ett tidigare inlägg så får jag försöka komma på någon annan. Denna kan jag:

Vems fel?


Denna bild är framför allt tillägnad min kollega Glenn som igår hade en viss låt på hjärnan HELA dagen.


day 07 – a song that reminds you of a certain event

Wacken 2007. Den mest fantastiska spelningen med en stämning som inte var av denna värld. Hade det stått en vigselförrättare där och då så hade jag gift mig.

day 06 – a song that reminds you of somewhere

London i augusti 2003, denna låt hade precis blivit en hit där och jag var så jävla kär.

Hårfärgning

Något av det tråkigaste jag vet är att färga håret. I vanliga fall alltså, idag var det skitkul för jag slapp åtminstone skriva mitt fucking religionsarbete under tiden.

(Observera tröjan, hur i helsike fick jag en sådan?)


day 05 – a song that reminds you of someone

Eftersom jag skall åka imorgon och inte kommer hem förrän på söndag så skall jag fuska och lägga upp två låtar idag och två imorgon!

Mina älskade doobie-sisters. Förutom våran nyfunna låt"Puppy love" med Snoop och Nationalteaterns totala repertoar så är och förblir detta vår sång. Tonårsfylla,kärlek,ljumma nätter och en karaokebar i Paris...

Sweden rock kryssningen!

Imorgon är det dags igen, jag och Åååners/Handdusch/Konsult Hansson skall segla på de sju haven! Eller åtminstone på östersjön. Detta har gjort att jag uppdaterar bloggen frenetiskt eftersom jag har ett religionsarbete som måste vara inskickat innan kl 12 imorgon då jag måste bege mig mot tåget. Jag presterar bäst under press och vet att det jag kommer skriva ihop kl 11 imorgon är mycket bättre än det jag kommer göra ikväll trots att jag åtminstone skall ägna en timma eller två åt detta.

I alla fall, kryssning!
Jag har försökt komma ihåg alla kryssningar men det är svårt för alla har varit så fantastiska!
Här kommer en snabbresumé:

Close-up feb 2008 tillsammans med Karro,Niklas och Jonne(jag klockade er,12 minuter!). Min första metalkryssning och där jag inte helt oförtjänt fick öknamnet "Martina Heartbreaker". Avslutades med en galen natt på ett vandrarhem där vi nu konstigt nog är portade...

Sweden rock okt 2008 tillsammans med Anna-Maria,Mattias och Gustaf. Den absolut roligaste och galnaste kryssningen. Tokigaste och fullaste dygnen i mitt liv som gett stackars Gustaf men för livet. Om tandlösa alver och "Papis". Utropet i högtalarna "Kan Martina Johansson komma till receptionen på däck sex,dina vänner väntar på dig där" avslutades med 12timmars sömn på hotell efter att A-M och M bett att få ta med den mycket överförfriskade Martina upp på rummet...

Close-up feb 2009 tillsammans med Karro, Niklas och Vidar. Den kryssningen som jag har minst minnen ifrån eftersom jag inte hade någon kamera då. Minns att Niklas var febrig och att Karro fixade nakenfest på morgonkvisten. Även enda gången när vi åkt direkt tillbaka till Gbg med förhoppningen att"efterfesta på Rb", yeah right.

Sweden rock okt 2009 tillsammans med Anna-Maria,Mattias och Karin. Min mest städade kryssning hittills men också väldigt trevlig, första gången som jag legat ensam och sussat sött när min hyttkompis varit ute på galenskaper(med Thorsten Flinks okända tvilling dessutom). Avslutades med ett par öl i Sthlm och en natt på det underbara hotellet på söder.

Close-up feb 2010 tillsammans med Anders. I ett sjöslag där kaptetens namn var Morgan kom vi, såg vi och segrade. Gulliga och kräkandes små norskor blandades med oskuldsfulla 18 åringar. Och jag lyckades sova igenom nästan hela Entombed spelning...satan.

Efter detta har jag bara varit på 2 rockkryssningar till Kiel och även fast de har varit fantastiskt trevliga så är det inte en rockkryssning av samma kaliber som de jag nyss skrev om. Nu blir det sjätte gången gillt, bara att hoppas att man inte trillar överbord denna gången heller...

Här är en bild på mig och Anders från förra resan:

day 04 – a song that makes you sad

Det finns massor av låtar som i vissa skeden i livet varit helt knäckande. Men för sisådär 8 år sedan knäckte denna låt mig lite och jag kan fortfarande känna ett sting av olustkänsla när jag inser hur fruktansvärt dåligt jag skötte saker och ting.

Dumma grannar

Fick ett mail från styrelsen förut om att alla bör se över sina vindsförråd. Väluppfostrad som jag är så knallade jag upp på vinden och pillar käckt upp mitt trasiga lås(eller rättare sagt,trasiga dörr). Där inne ligger typ 10 kartonger som INTE är mina, som synd för kartongägaren så står det namn och adress på lådorna och i dagens it-samhälle så kan man självklart bara glömma att vara anonym. Min granne på nr 32 har alltså nyss fått följande meddelande:
Hej granne!
Var uppe i mitt vindsförråd och
hittade massor av dina kartonger
i mitt förråd. Hoppas att det är ett
misstag men ställde dem utanför
så att du istället kan lägga dem
i DITT förråd. Må så gott! Med vänliga
hälsningar Martina

Jag borde få fredspris, till och med när jag är otrevlig är jag trevlig.


Några minuter senare ringde sonen upp och bad så hemskt mycket om ursäkt, de hade storstädat och han kunde inte förstå hur kartongerna hamnat i mitt förråd. Nåja, låt gå för den här gången...

day 03 – a song that makes you happy

Jag vet inte om det här är något att vara glad över men jag blir alltid på otroligt bra humör när jag hör denna fantastiska låt!

day 02 – your least favorite song

Det här borde bli enkelt men det finns ju så sjukt mycket goja att det är svårt att bestämma sig för bara en. Jag pallar inte schlager till exempel, sen har jag sjukt svårt för klassiska allsångs/lägereldssånger också. Här kommer en av dem:

day 01 – your favorite song

Det är med musik som med kärlek, beständig men föremålen växlar. Har extremt svårt att välja ut en favorit bland alla tusentals fantastiska låtar men kom fram till att just nu är det denna låten som jag även har som ringsignal som är min absoluta favorit.Challenge!

Eftersom jag mest jobbat senaste veckan och mest hittat på dumheter på fritiden så har jag ju liksom ingenting att skriva här. Kör därför en ny challenge!

day 01 – your favorite song
day 02 – your least favorite song
day 03 – a song that makes you happy
day 04 – a song that makes you sad
day 05 – a song that reminds you of someone
day 06 – a song that reminds you of somewhere
day 07 – a song that reminds you of a certain event
day 08 – a song that you know all the words to
day 09 – a song that you can dance to
day 10 – a song that makes you fall asleep
day 11 – a song from your favorite band
day 12 – a song from a band you hate
day 13 – a song that is a guilty pleasure
day 14 – a song that no one would expect you to love
day 15 – a song that describes you
day 16 – a song that you used to love but now hate
day 17 – a song that you hear often on the radio
day 18 – a song that you wish you heard on the radio
day 19 – a song from your favorite album
day 20 – a song that you listen to when you’re angry
day 21 – a song that you listen to when you’re happy
day 22 – a song that you listen to when you’re sad
day 23 – a song that you want to play at your wedding
day 24 – a song that you want to play at your funeral
day 25 – a song that makes you laugh
day 26 – a song that you can play on an instrument
day 27 – a song that you wish you could play
day 28 – a song that makes you feel guilty
day 29 – a song from your childhood
day 30 – your favorite song at this time last year

Kameraförstöraren

Jag är inte direkt jätteklantig och jag har inte för vana att supa bort saker. Men när det kommer till kameror så är jag helt omöjlig.
Har tappat räkningen på hur många kameror jag supit bort/supit sönder/blivit bestulen på, men min senaste bedrift är att lyckas tappa bort skiten trots att jag är nykter och städad. Sist jag såg den hade jag den på bensinstationen vid gasklockan, jag är så gott som bergis på att jag la den i fickan och att jag hade den när jag cyklade hem.
Dessvärre är den spårlöst försvunnen, någon synsk som har några tips?

RSS 2.0