Hur känns det att vara en bajsgubbe? Jadu sa jag, det är ju din skit!

Min första (enda?) besvikelse under lokförarutbildningen so far är när jag upptäckte att lokföraren inte tömmer bajstanken själv, det finns annan personal till detta ändamål(höhö). Detta har blivit lite av ett skämt i skolan, en klasskamrat föreslog till exempel för min lärare att jag skulle ha en hel praktikperiod på fek/tvätt som det heter.

Det är inte alla bajstömmare som är sådär jätteglada och pratsamma precis men idag tyckte väl min handledare att det verkade vara en trevlig prick som var på väg mot oss, han sa åt mig att hoppa ur och fråga om jag fick hjälpa till och jag har nog aldrig varit så snabb. Glad i hågen klampade jag fram och frågade om jag fick hjälpa till att tömma bajset. Bajstömmarkillen var mycket tillmötesgående och glad över förslaget och jag fick låna hans handskar(som luktade lite bajs) och ta den stora slangen och fästa på vagnen. Sedan tryckte jag på knappen och medan många Gbg-Borås resenärers bajs och kiss sögs ut stod vi och samtalade om utbildningen och om livet. När tanken var tom kopplade jag loss och fick hjälp med att hänga tillbaka slangen osv. Jag är numera ganska övertygad om att jag klarar av att tömma bajstanken helt själv, och jag tänker att om det blir en nästa gång och samma snubbe jobbar så skall jag be honom att ta ett foto av bajstömmar-Martina in action!

Jag har det för jävla bra!


En sten i skon

För ett par år sedan stod jag regelbundet ut med smärtan av vaxning, "Hollywood-style" för den som är intresserad. Det var olika smärtsamt varje gång, ibland gjorde det ont och ibland för jävligt ont. Donnan som styrde upp denna var/är en mycket trevlig dam från Bosnien, hon berättade en gång om ett ordspråk på bosniska som översatt blir typ"Om allt i livet går dig väl, lägg då en sten i din sko". Det är ju så det känns ibland, att det där livet flyter lite väl bra, att saker och ting går lite för enkelt och smärtfritt.

Men det är nu jag precis insett att han är min sten. Och det är väl kanske lika bra.


Ni måste flytta på er!

Redan första dagen på lokförarutbildningen så får man veta att när man kör tåg, då kör man säkrad rörelse och då SKALL man inte kunna stanna för hastigt uppkomna saker på spåret så som djur och människor. Att man en dag kommer att fara rakt in i en "kandidat" som vi säger, det är man liksom någonstans beredd på även fast det antagligen inte kommer kännas speciellt kul. Något som däremot känns för jävligt är att man antagligen kommer att köra ihjäl folk som över huvudtaget inte hade den önskan eftersom folk inte har vett att flytta på sig, vänta tills bommarna gått upp osv.

Igår var det någon arbetare som flyttade sig ur spåret, för att sedan bara några sekunder innan jag skall passera flytta tillbaka ut i spåret igen! Slängde mig på tutan och gubben var ungefär en sekund ifrån att bli påkörd av ett tåg i 80 km/h. Idag var det en herre som i godan ro stod med grästrimmern ungefär en meter från spåret och ansade sin trädgård där man kommer i 120km/h. Flytta på er för helvete, man kan ju få hjärtinfarkt för mindre.


VM i bajshistorier

Getaway var awesome. Band(Ghost,Satyricon,Behemoth och Devin Townsend i allmänhet, Graveyard i synnerhet), smaskig dricka, perfekt väder och underbara människor.

Jag är ju rent allmänt ganska emot att man skall diskutera saker som kan leda till konflikter på fyllan, typ politik och personlig problem, jag brukar avstyra detta med att istället prata om något vi ALLA har gemensamt. Nämligen bajs. Jag har tills denna festivalen varit en okrönt drottning när det kommer till denna typen av historier men jag mötte mina övermän i form av två sjukt underhållande värmlänningar. Bajs blir liksom ännu roligare när de berättas på den bredaste värmländskan och innefattar både bajjkorvar i frys och sprutlackering av lastbilar.

I övrigt bodde vi(minicampet"full,kåt och desperat") i "Fel Camp" med Lajza mama, Katla, Tjohomo, de snyggaste syskonen, Stoffe, Rambo, två sköna Helsingborgare och ett helt gäng sköna Motalabor.

Jag hoppas verkligen att jag har semester Getawayveckan nästa år.

RSS 2.0